Spring til indhold

Proaktiv CE-mærkning af maskiner

”Kommer jeg i fængsel, hvis jeg ikke opfylder kravene til CE-mærkning af mine maskiner og maskinanlæg?” Det er et af de spørgsmål, jeg i løbet af mit arbejdsliv har fået stillet et par gange.

Svaret er enkelt, men kræver også en uddybende forklaring.

Om der reelt er tale om fængselsstraf, kommer an på situationen. Ikke desto mindre er det vigtigt at kende konsekvenserne, hvis kravene ikke opfyldes og samtidig være bevidst om de forretningsmæssige fordele, der automatisk følger med, når opfyldelsen af kravene til den endelige CE-mærkning er indarbejdet i det daglige arbejde.

Og det er netop dét jeg vil fremhæve betydningen af: at gøre det forberedende arbejde til selve CE-mærkningen til dagligdagsarbejde. For selvom der på sin vis stilles mange lovgivningsmæssige og eventuelle branchespecifikke krav til en CE-mærkning og det – i nogle tilfælde – kan virke uoverskueligt at få overblikket over gældende direktiver og relaterede standarder, er det ikke umuligt at finde dagligdagsmening i galskaben.

Derfor vil jeg gerne slå et slag for Dansk Standards ’Maskinsikkerhedspakke’, som giver dig online adgang til de grundlæggende maskinsikkerhedsstandarder – og samtidig udfolder muligheden for at printe, dele med kolleger og kommentere i de standarder, du abonnerer på. I min optik er der simpelthen tale om et tilbud, som er svært at sige nej til. Det bør også nævnes, at det er muligt at tilkøbe overvågning af direktiver.

[Følg linket: Få online adgang til grundlæggende maskinsikkerhedstandarder]

Mit fokus er rettet mod det proaktive, det pålidelige og det principielle i forbindelse med CE-mærkning af maskiner og maskinanlæg.

solveig einarsson/maj 2021

download cv (english)